START   BOKA!   SAMARBETEN   PRODUKTER   FÖRETAGET

Företaget

 

Fysiopet AB

Företaget startade under hösten 2013 och inriktar sig främst på att förebygga och optimera smådjurs (hund, katt, kanin) samt hästars hälsa och
prestationsförmåga. Vid skador och operationer hjälper vi till med en professionell rehabilitering av det skadade djuret.

Ägare för företaget är Tomas Forsberg och Anita Näslund. Verksamheten bedrivs för närvarande i Boden, Umeå och Skellefteå.
Verksamheten i Skellefteå bedrivs hos Djurkliniken i Skellefteå.

Snabbkontakt;
Tomas Forsberg
info@tomasforsberg.se
070-51 93 339
BG: 486-5739

 
 
 
     

Tomas Forsberg - hund & hästfysioterapeut

Mitt namn är Tomas Forsberg. Jag har arbetat med hundfysioterapi i ca 15 år. Min bakgrund är bland annat utbildning inom idrottsmedicin (Ledarskap- och coachingprogrammet) vid Umeå universitet, massageterapeut, personlig tränare, förskollärarexamen och utbildning inom äventyrspedagogik vid Luleå Tekniska Universitet på human sidan. På djursidan är jag utbildad i alla steg på Axelsons animal school som både hund- och hästterapeut samt utbildad hundfysioterapeut via ReDog. Det har även under mina ca 17 verksamma år blivit flertalet kortare utbildningar samt en hel massa erfarenhet efter alla behandlingstimmar av djur.

Jag har samarbetat med veterinär Lars Steinvall i ca 8 år och varit med och startat djurrehabiliteringsavdelningen för hundar på Gammelstads Djursjukhus. Inom hästsport har jag arbetat med flertalet travtränare som jag behandlat hästar åt över hela Sverige. Nu mer är jag även verksam med att utveckla ridhästar och ryttares fysiska egenskaper för att de ska fungera bra ihop som ett team! Jag valde att trappa ner min tidigare verksamhet (Hälso & Massagekliniken i norr HB) under tiden som mina barn var små och då var jag med och startade friskolan Fria Emilia i Boden som nu är en av Bodens största arbetsplatser med närmare 300 elever. Där har jag varit verksam som idrottslärare och äventyrspedagog.

Under den perioden har kunderna endast bestått av hästar och hundar i ett begränsat antal med djurägare som vill optimera sina prestationer för tävling. Efter stor förfrågan från kunder har jag nu valt att börja på heltid igen. Jobbar just nu åt Djurkliniken i Skellefteå samtidigt som jag driver mitt företag Fysiopet AB med verksamhet främst i Boden och Umeå. I övrigt har jag under de senaste 5 åren på min fritid ägnat mig åt att tävla i bodybuilding med skapliga resultat.

 

Min bakgrund inom hund och häst är följande ...

Jag har tävlat i bruksgrenarna skydd och rapport på elitnivå. Åkt draghund på elitnivå i nordiskstil. Är utbildad tjänstehunds instruktör där jag även utbildat och sålt hundar till Securitas och försvaret. Jag var med och startade upp agilityverksamheten i Boden samt byggde deras första bana, har ingen egen karriär inom detta område, men det kanske är dags för det nu. Under senare delen av mitt aktiva liv tillsammans med mina Vorsteh och Pointrar har jakt med stående fågelhund och fysisk träning av dessa varit mitt största intresse. Jag har även varit uppfödare i 10 års tid av Borderterrier och Tyskjaktterrier med flertalet utställnings och jaktchampions. Till sist men inte minst nu mer Dvärgpudelägare!

Inom hästsporten har jag varit delägare i travhästar, men där har mitt huvudsakliga intresse varit inriktad på att få hästar att prestera så bra som möjligt med rätt träning i balans med en optimal återhämtning.

 

 
   
   
 
Zeke 11 år testar all utrustning på Fysiopet AB!
     
     
     
     
Anita Näslund - ansvarig i den ekonomiska delen

Jag heter Anita Näslund och sköter främst den ekonomiska biten inom företaget. Jag är uppvuxen på ett jordbruk och har ett stort intresse av djur. Katter har alltid stått mig nära och jag har alltid haft ett intresse för kor, vi får väl se när massage mm. blir en naturlig del även för dem. Jag är utbildad systemvetare och har större delen av mitt vuxna liv jobbat som IT-konsult.

Förutom att jag har hand om ekonomin så är det jag som arbetar med att testa vad våra två katter Freja och Olsson tycker om de olika typerna av behandlingar, massage, laser, treadmill och vibroplatta. Katter har även behov av träning för att må bra samt att en skön stund med massage i kombination med vibroplattan är avstressande för katterna. Men det jag märkt är att katter tar något längre tid på sig att acceptera olika tränings- och behandlingsmetoder. Är man bara konsekvent och upprepar behandlingarna så funkar de fint efter ett tag.

 
 
Snygg bild på Anita! Samt Olsson 10 år livsnjutare på Fysiopet AB!
     
     
     
     
Nathalie Bourwall - ansvarig webmaster för vår hemsida

Nathalie är en duktig fotograf och webbmaster men det hon är absolut vassast på är att träna och tävla i Agility, hon gör t ex. 49 starter med sin Kelpie Tiia i år. Då gäller det att man har kontroll på träningsupplägg mm. för att inte få en övertränad eller skadad hund under säsongen. Nathalie är Fysiopet's samarbetspartner och expert på grenspecifikträning för agilityhundar. Vi kommer att med hennes hjälp bedriva olika kurser inom detta område som är väldigt intressant att utveckla!

 

 
 
Koncentrerat ekipage med snygg t-shirt! De har lyckats bra under 2013!
     
     

 

     

Kontakt  -   Tomas Forsberg, info@tomasforsberg.se, 070-51 93 339, org.nr 556942-1976, BG: 486-5739                                                                         webmaster: nabo.se